Transport Gratuit la comenzi de peste 250 Lei. Schimbarea Gratuită a produsului. Comandă cu încredere!

Poți locui într-o sufragerie fără canapea?

după Sofazip Romania
Poți locui într-o sufragerie fără canapea?

Canapeaua este un punct central al sufragerie în jurul căreia gravitează restul obiectelor de mobilier și decorațiune specifice acestui spațiu intens uzitat.

De regulă, ea se găsește în compania unor fotolii confortabile, iar uneori și de o măsuță practică.

Trebuie să recunoaştem că un living primitor este unul care îi îndeamnă pe rezidenţi să socializeze, dar şi la relaxare şi odihnă. Combinațiile cromatice, modul de amenajare şi corpurile de mobilier introduse sunt câteva aspecte te trebuie avute în vedere pentru a crea în sufragerie un ambient ideal pentru desfășurarea activităților de rutină şi a necesităților personale. Ai nevoie de o canapea în living sau poți crea un ambient cald cu fotolii modulare şi scaune de bar? Aceasta este dilemă pe care o vom dezbate în rândurile următoare.

Cât de importante sunt canapelele pentru living? 

Se poate spune că acestea sunt corpurile centrale ale unei sufragerii, în jurul lor se crează amenajarea. Popularitatea ridicată a canapelelor se datorează versatilității acestora, varietăţii mari de tipuri și modele, a confortului ridicat pe care îl furnizează dar şi a opțiunilor numeroase de organizare în jurul lor. În jurul canapelelor se poate crea o amenajare minimalistă, un decor modern sau o stilizare clasică distinsă.

Aceste corpuri împreună cu măsuţele de cafea şi comodele TV completează perfect orice spațiu, indiferent de dimensiune. Sunt soluții care pun în valoare livingurile mici, dar şi pe cele spaţioase. Sunt disponibile într-o varietate mare de tipuri şi modele, şi pot fi cu uşurinţă personalizate cu costuri reduse. Pot fi achiziţionate huse canapea fara brate, astfel de accesorii nu doar că asigură protecţie şi măresc durata de folosință, dar sunt soluții ce oferă o pată de culoare încăperii, astfel ca livingul nu va părea niciodată monoton sau banal.  

Comunicăm mai bine pe scaun sau pe canapele? 

Pentru  întâlniri formale, cu siguranţă scaunele sunt cele mai potrivite soluţii. Te ajută să ai o poziţie corporală decentă şi îţi permite să îţi expui opiniile într-un mod profesional. Scaunele de dining sunt cu adevărat utile când vine vorba de servire a mesei, permiţându-ţi să stai confortabil şi să savurezi preparatele culinare. Ideale sunt şi când serveşti băutură caldă preferată la cafeneaua din centru, însă sunt mai puțin agreate pentru seri lungi de relaxare ori șuete incendiare cu prietenii, pentru astfel de situaţii canapelele sunt mai potrivite.

Este mai confortabilă canapeaua pentru oaspeți?

Cu siguranță, canapelele sunt mai confortabile decât scaunele şi permit crearea unui ambient optim pentru socializare. Spre deosebire de unele scaune incomode, canapea este cea care îți spune ”Bine ai venit” într-o locuință primitoare.

Aşezaţi comod pe canapea, invitații se pot delecta cu băuturi calde sau reci,  cu gustări delicioase. Canapeaua poate fi locul preferat pentru meciurile jucate pe consolă, dar şi locul perfect pentru o petrecere cu karaoke. Oaspeții care nu îşi găsesc locul pe canapea, pot sta în jurul mesei, comod pe pernele decorative pufoase. Practic, canapeaua este zona centrală a întâlnirilor între prieteni și a serilor plăcute petrecute alături de familie. 

Tipurile modulare de fotolii sunt mai practice? 

Vorbind de modele compacte sau variante modulare, spațiul este cel ce dictează...O sufragerie puţin spaţioasă va fi bine valorificată cu ajutorul unei canapele compacte, de preferat cu funcţie de extindere. Astfel beneficiezi şi de spaţiu de relaxare și de o zonă perfectă pentru odihnă.

Dacă livingul este unul generos, există mai multe variante, în astfel de situaţii poţi integra atât canapele cât şi fotolii modulare sau, de ce nu colţare comode, ce oferă spaţiu de relaxare, odihnă şi depozitare generoase.

Uneori sunt preferate combinații de colțare cu fotolii cubice modulare pentru sprijinirea picioarele – de asemenea o alegere potrivită și cât se poate de relaxantă.

Canapea fără brațe sau canapea cu brațe?

Dacă îţi doreşti un living amenajat modern, te poţi baza pe canapele tapiţate fără braţe. Sunt compacte, minimaliste, versatile şi ușor de integrat. În plus pot fi protejate cu uşurinţă de cuverturi colorate sau huse pentru canapea impermeabile. O canapea cu braţe este potrivită pentru amenajările clasice, şi dacă apreciezi stilul britanic englezesc variantele cu braţe tip chesterfield sunt opțiuni ce merită toată atenţia ta, vor oferi un aer șic, elegant încăperii. 

Mobila compactă este de actualitate?

Dacă analizăm tendinţele şi recomandările specialiştilor în design interior vom observa că mobilierul compact este atemporal. Atât canapelele cât şi comodele ori măsuţele de cafea compacte îşi vor găsi cu uşurinţă locul atât în locuinţele amenajate modern, industrial cât şi în livingurile tinereşti vibrante. Mobilierul compact vine cu avantajul că nu pune probleme când vine vorba de menţinerea curăţenie, fiind facil de întreţinut. 

În concluzie canapelele sunt elemente cheie care completează natural orice living bine organizat, primitor. Sunt corpurile care pot da culoare încăperii dar şi piesele pe care le vei aprecia cu orice ocazie, fie că îţi doreşti să te relaxezi, citind cartea preferată ori să petreci timp în compania celor dragi.

by Sofazip Romania

Popular Posts

Instagram

Urmărește-ne

Newsletter