Primul schimb gratuit indiferent de motiv. livrare în 1-3 zile lucrătoare. comandă cu încredere!

Dormitor în stil industrial: eleganță brută

după Sofazip Romania
Dormitor în stil industrial: eleganță brută

În ultima vreme, stilul industrial este din ce în ce mai căutat. Idei despre amenajarea unui dormitor în stil industrial.

Într-un dormitor industrial, patul este elementul de focusare, punctul forte al desginului tău.

Dar, bineînțeles, nu sunt neglijate nici noptierele, dulapurile și textilele aferente.

Despre stilul industrial în general

După cum probabil unii dintre voi știți, stilul industrial este o abordare distinctă în designul interior și în arhitectură, inspirată inițial de transformarea spațiilor industriale în locuințe. Acest stil se caracterizează prin expunerea elementelor brute și neafinate, precum cărămida aparentă, țevi metalice, structuri de beton și elemente mecanice.

Elementele ce caracterizează stilul industrial:

 • Materiale brute: Utilizarea materialelor industriale precum cărămidă, beton, metal și sticlă este esențială. Aceste materiale sunt adesea lăsate în forma lor naturală sau cu un minim de prelucrare.
 • Expunerea instalațiilor: Țevile metalice, conductele și instalațiile electrice sunt adesea lăsate la vedere, adăugând un aspect brut și autentic spațiului.
 • Suprafețe necioplite: Podelele și pereții pot avea un aspect neîlucrat, fără finisaje elaborate. Betonul aparent și parchetul uzat sunt alegeri comune.
 • Paletă de culori industriale: Culorile asociate cu stilul industrial cuprind nuanțe de gri, negru, alb, maro și alte tonuri neutre. Aceasta reflectă aspectul sobru al spațiilor industriale.
 • Mobilier metalic: Mobilierul din metal, cum ar fi oțelul și aluminiul, este frecvent întâlnit în acest stil. Piese de mobilier cu aspect robust și utilitar sunt preferate.
 • Lumini expuse: Corpurile de iluminat, în special becurile Edison cu filament expus, adaugă un aspect industrial și vintage spațiului.
 • Accente vintage: Elemente vintage, precum piesele de mobilier retro sau accesoriile industriale originale, pot completa atmosfera autentică a stilului industrial.

Stilul industrial este potrivit pentru cei care apreciază frumusețea în aspectul brut și autentic al materialelor. Este un stil de design care adaugă un aer de urbanitate și originalitate în spațiile locative sau comerciale.

Cum trebuie să arate un dormitor în stil industrial?

Un dormitor în stil industrial ar trebui să reflecte aspectul robust și autentic asociat cu acest design.

Dacă este posibil, lasă un perete de cărămidă aparentă pentru a adăuga o notă industrială autentică. Dacă nu ai cărămidă naturală, există și tapete sau vopsele care imită acest aspect.

Pentru un plus de dramatism, păstrează țevile, instalațiile electrice sau alte elemente structurale la vedere pentru a păstra autenticitatea stilului industrial. Cu toate acestea, asigură-te că acestea sunt integrate în mod estetic în design.

Pentru un aspect industrial complet, optează pentru un podeaua cu aspect industrial, cum ar fi parchetul laminat într-o nuanță mai închisă sau chiar betonul aparent, în funcție de preferințe.

Nimic nu iese mai tare în evidență decât mobilierul într-un dormitor. Așadar, alege mobilier din metal pentru a evidenția aspectul industrial. Paturi din oțel, noptiere sau comode cu elemente metalice adaugă o tușă autentică.

Textilele, după cum vă spuneam sunt foarte importante într-un dormitor în stil industrial. Folosește lenjerii și textile simple în culori neutre sau tonuri de gri pentru a completa atmosfera minimalistă a stilului industrial. Poți adăuga și o cuvertură în tonuri reci care să întregească aspectul.

În privința luminii, necesită mare atenție. Corpurile de iluminat neapărat trebuie alese cu aspect industrial, precum lămpile cu becuri Edison ori plafoniere metalice suspendate, ori pendule fel de fel.

Rafturi de perete sau dulapuri deschise, fără uși, pot adăuga un aspect utilitar și industrial spațiului. Aici poți expune cărți, obiecte decorative sau alte accesorii.

Pentru a accentua atmosfera industrială este nevoie de culoare închisă. Culori precum negru, maro închis sau verde închis pot fi integrate în detaliile camerei.

Integrează elemente de decor vintage, cum ar fi oglinzi vechi, cadre foto industriale sau alte accesorii care să aducă un sentiment de autenticitate.

În tot ceea ce faci, păstrează un design minimalist pentru a menține simplitatea și funcționalitatea spațiului. Evită supraîncărcarea cu obiecte inutile.

De exemplu, putem adăuga câteva perne decorative, dar în culori uni, fără să deranjeze ansamblul.

Stilul industrial poate fi oricum, numai încărcat nu. Pe lângă faptul că ar arăta îngrozitor, gândiți-vă cât efort ar implica o curățenie, dar mai ales menținerea ei.

Adaugă plante în ghivece industriale sau alte accesorii naturale pentru a aduce un contrast plăcut între aspectul industrial și elementele organice.

Culoare și textură în stilul industrial

Culoarea și textura joacă un rol esențial în definirea stilului industrial, aducând o atmosferă autentică și urbană în spațiu.

Cum poți integra culoarea și textura în stilul industrial?

 • Nuanțe de gri și negru: Culorile predominante în stilul industrial sunt nuanțele de gri și negru. Aceste culori reflectă atmosfera sobră a spațiilor industriale și creează un fundal neutru pentru alte elemente.
 • Cărămizi aparente: Cărămida aparentă adaugă o textură rustică și autentică în spațiu. Poți opta pentru un perete de cărămidă naturală sau folosi tapet sau vopsea specială pentru a obține un efect similar.
 • Podea cu aspect industrial: Parchetul laminat într-o nuanță închisă sau chiar betonul aparent sunt alegeri potrivite pentru podea în stil industrial. Acestea adaugă o textură robustă și durabilă.
 • Metal și oțel: Mobilierul și accentele din metal și oțel aduc o textură rece și industrială. Structurile metalice expuse, cum ar fi țevile și cadrelor de pat, contribuie la aspectul autentic.
 • Lemn cu aspect uzat: Lemnul cu aspect uzat sau vechi este o opțiune excelentă pentru a adăuga căldură și contraste în stilul industrial. Poți folosi mobilier din lemn sau plăci de lemn pe pereți pentru a aduce un plus de textură.
 • Sticlă și metal: Combinația de sticlă și metal adaugă o eleganță industrială. Paturi cu balustrade din metal și accesorii din sticlă pot aduce o notă modernă în design.
 • Iluminare cu textură: Corpurile de iluminat cu texturi interesante, cum ar fi plafonierele din sticlă, lămpile cu umbre industriale sau becurile Edison cu filament expus, adaugă un plus de caracter spațiului.
 • Tapiserie și textile: Adaugă perne, cuverturi sau covoare cu texturi interesante pentru a aduce confort și căldură într-un mediu predominant industrial.
 • Texturi naturale: Integrează texturi naturale, precum piatra sau plantele în ghivece industriale, pentru a aduce un echilibru între aspectul dur al elementelor industriale și căldura naturală.
 • Culori accent: Adaugă culori accent în nuanțe închise, precum bleumarin, verde închis sau maro, pentru a sparge monotonul și a aduce un plus de interes vizual.

Prin combinarea atentă a acestor elemente de culoare și textură, poți crea un spațiu în stil industrial echilibrat și estetic plăcut, reflectând autenticitatea și originalitatea acestui stil de design.

Concluzii

Dormitorul în stil industrial este definit de o estetică urbană și autentică, care îmbină materiale brute, texturi interesante și accente industriale.

Este de la sine înțeles că stilul industrial aduce o atmosferă autentică și robustă în dormitor, evidențiind materiale precum cărămida, betonul și metalul.

Spre că ne-am înțeles că dormitorul în stil industrial se caracterizează prin minimalism și simplitate în design, evitând supraîncărcarea cu mobilier și decor inutil.

Elemente precum cărămida aparentă, mobilierul metalic și lemnul cu aspect uzat creează un contrast plăcut între materialele brute și adaugă complexitate estetică.

Nuanțele de gri, negru, alb și alte culori închise predomină în paleta de culori a dormitorului în stil industrial, creând o atmosferă sobră și urbană.

Corpurile de iluminat cu aspect industrial, precum becurile Edison sau lămpile suspendate metalice, adaugă un element de design puternic și funcțional în dormitor.

Adăugarea de elemente vintage, precum oglinzi sau cadre foto antice, împreună cu accente personale, contribuie la crearea unei atmosfere unice și personale.

Ține cont de integrarea texturilor diverse, precum sticla, metalul, lemnul și textilele, acestea adaugă adâncime și diversitate în designul dormitorului.

Contrastul dintre elementele dure, industriale și textilele moi, precum pernele și covoarele, creează un echilibru între robustețe și confort.

Nu neglija îmbinarea elementelor industriale cu accente moderne pentru că poate aduce un sentiment de eleganță în dormitor, creând un spațiu contemporan și la modă.

Stilul industrial pune accent pe funcționalitate și practicitate, oferind un spațiu în care designul servește nu doar estetica, ci și utilitatea.

Cu alte cuvinte, prin atentă considerare a detaliilor, culorilor și texturilor, dormitorul în stil industrial poate deveni un sanctuar personal cu o estetică puternică și unicitate vizuală. Este un spațiu care îmbină trecutul cu prezentul, oferind o experiență de design memorabilă și autentică.

by Sofazip Romania

Popular Posts

Instagram

Urmărește-ne

Newsletter