Primul schimb gratuit indiferent de motiv. livrare în 1-3 zile lucrătoare. comandă cu încredere!

Transformarea unui living într-un spațiu de dormit

după Sofazip Romania
Transformarea unui living într-un spațiu de dormit

Câteva idei utile prin care poți să schimbi funcționalitatea unui living, transformându-l într-un dormitor confortabil.

Știm cu toții cum este să locuiești la bloc. Spațiul este restrâns, camerele sunt puține. Când încep să apară copiii și pe măsură ce aceștia cresc, au nevoie de camera lor. Și atunci, ce măsuri iau părinții? Mulți apelează la living transformându-l într-un dormitor funcțional.

E simplu? Nu este! Mai ales dacă nu ai de gând să investești foarte mult într-o astfel de transformare.

Pașii necesari transformării unui living în dormitor

Din multe puncte de vedere, transformarea unei sufragerii într-un spațiu de dormit poate fi o adevărată provocare. Vă imaginați că trebuie să faceți în așa fel încât să puteți beneficia în continuare de acest spațiu. Totuși, în sufragerie veți primi în continuare oaspeți, vă veți strânge în familie la o petrecere, la o aniversare etc.

Ca în orice amenajare, totul trebuie planificat dinainte.

Planificarea spațiului

Începeți prin a evalua dimensiunile și configurația camerei pentru a determina ce modificări sunt necesare pentru a o transforma într-un dormitor. Poate fi necesară închiderea unor deschideri sau modificarea mobilierului existent.

Decideți unde veți amplasa patul în cameră. Alegeți un loc care să ofere acces ușor, să fie protejat de zgomot și să permită o circulație liberă în jurul patului.

Ar fi ideal să mergeți pe o canapea extensibilă sau oricum pe un pat care se strânge, astfel încât să puteți la o adică să faceți rost de spațiu.

Luați în considerare necesitatea de a avea spațiu pentru depozitare a hainelor, lenjeriilor de pat și altor obiecte personale. Gândiți-vă la soluții inteligente de depozitare, cum ar fi dulapuri integrate sau sertare sub pat.

Planificați spațiul astfel încât să fie eficient și practic. Asigurați-vă că mobilierul este amplasat astfel încât să nu blocheze circulația în cameră și să permiteți spațiu pentru activități precum cititul sau relaxarea.

Dezafectarea mobilierului existent

Este clar că trebuie să înlăturați cel puțin o parte din mobilierul existent.

Veți avea nevoie de obiecte de mobilier specifice dormitorului. Chiar dacă păstrați o pare din mobilier, acesta trebuie să se potrivească cu ideea voastră de amenajare.

Spre exemplu, probabil veți păstra biblioteca, dacă aveți una. N-ar strică să integrați în noul design și niște dulapuri.

Cu siguranță într-o astfel de amenajare nu-și mai are locul canapeaua cu fotolii. Poți cel mult păstra un fotoliu, dacă spațiul îți permite.

Crearea unei zone de dormit

Realizarea unei astfel de zone de dormit confortabile și funcționale este un pas esențial în transformarea unui living într-un dormitor.

Dacă ați planificat deja amplasarea patului, nu vă rămâne decât să alegeți unul confortabil în acord cu dimensiunile avute la îndemână.

Alegeți un pat de dimensiuni potrivite pentru spațiul disponibil și pentru nevoile dumneavoastră. Asigurați-vă că este suficient de confortabil pentru a vă oferi un somn odihnitor.

Ar fi bine să vă gândiți dinainte la zone de depozitare pentru lenjerii, pentru pilote, pentru că este clar că în living, patul trebuie să fie strâns în fiecare dimineață și eliberat de orice se găsește pe el.

Din acest punct de vedere, ar fi bine să luați în calcul un topper ori și mai bine, o cuvertură cu care să jonglați pe timpul zilei, pentru a vă proteja patul de diverse accidente.

Adăugarea de spații de depozitare

Pe vremuri era așa numitele recamiere, în a căror ladă se puteau depozita pernele, lenjeriile, pilota. Ei bine, aveți nevoie de ceva asemănător. Puteți să luați în calcul și un pat cu spațiu de depozitare (știți probabil acele lăzi care se găsesc sub pat și care sunt ușor de manevrat).

Folosiți lenjerii de pat confortabile și plăcute la atingere pentru a crea un mediu relaxant. Adăugați perne decorative, pături sau covoare pentru a aduce o notă de confort și stil în zona de dormit.

O altă idee bună ar fi să instalați dulapuri încorporate sau șifoniere în perete pentru a maximiza spațiul de depozitare. Acestea pot fi personalizate pentru a se potrivi dimensiunilor și nevoilor dumneavoastră și pot oferi loc suficient pentru haine, lenjerii de pat și alte obiecte personale.

Montați rafturi sau polițe pe perete pentru a crea spații suplimentare de depozitare pentru cărți, decorațiuni sau alte obiecte mici. Acestea pot fi amplasate în jurul patului sau în alte zone ale camerei, în funcție de necesități.

Puteți folosi de asemenea cutii sau coșuri de depozitare pentru a organiza și ascunde obiectele mai mici sau mai puțin estetice, cum ar fi jucăriile, accesorii pentru îmbrăcăminte sau alte lucruri personale. Acestea pot fi plasate pe rafturi sau sub pat pentru a păstra ordinea în cameră.

O altă idee bună ar fi achiziționarea unor băncuțe cu spații de depozitare. Există chiar și măsuțe cu spații de depozitare. Aceste piese pot oferi spațiu suplimentar pentru depozitarea lucrurilor, precum și un loc comod pentru a vă așeza sau a vă pregăti pentru culcare.

Și ele pot fi folosite bine mersi și atunci când veți folosi acest spațiu în rolul de living.

Iluminatul

Și la acest capitol sunt necesare schimbări substanțiale. Luminile dintr-o sufragerie cu siguranța nu se mai potrivesc cu destinația pe care tu o dorești pentru această încăpere, și anume, aceea de dormitor.

Instalați un corp de iluminat principal, cum ar fi un candelabru sau o lampă de tavan, care să ofere lumină generală în cameră. Alegeți un model care să se potrivească stilului decorativ al dormitorului.

Folosiți lămpi de perete sau alte surse de iluminat pentru a crea o atmosferă plăcută și relaxantă în cameră. Lămpile de perete pot fi amplasate strategic pentru a oferi lumină ambientală și pentru a accentua anumite zone sau elemente de decor.

Amenajarea diverselor spații și finalizarea detaliilor

Chiar dacă vorbim de amenajarea unui dormitor, totuși, nu avem cum să trecem peste decorare.

Este nevoie chiar și într-o astfel de cameră multifuncțională de decorațiuni.

Aveți nevoie de culori și texturi care să se potrivească stilului și atmosferei generale a încăperii.

Daca doriți puteți folosi această cameră și pentru alte activități, cum ar fi cele de studiu ori de lucru de acasă. În acest sens, puteți amenaja un spațiu de lucru confortabil.

Sfaturi utile de care ar trebui să țineți seama într-o astfel de amenajare

  • ia în calcul folosirea unei canapele extensibile
  • vei avea nevoie de separatoare pentru cameră
  • pentru a păstra aparențele unui living, îți trebuie depozitare încorporată
  • izolarea fonică a încăperii (de exemplu, poți lua în calcul instalarea unor geamuri termopan care să limiteze zgomotele ce vin de afară)
  • vei avea nevoie de perdele și draperii netransparente
  • dacă spațiul îți permite, poți delimita zona patului cu un sistem de draperii ori perdele
  • patul poate fi delimitat și niște rafturi de cărți de restul încăperii

În final, trebuie să verificați dacă totul este în ordine și să faceți ajustările necesare pentru a asigura că dormitorul este pregătit pentru utilizare.

În concluzie, transformarea unui living într-un dormitor necesită planificare atentă și atenție la detalii. Pașii importanți includ dezafectarea mobilierului existent, amplasarea corectă a patului și a altor piese de mobilier, precum și amenajarea iluminatului adecvat.

Este important să creați o atmosferă confortabilă și relaxantă în noul dormitor, luând în considerare atât aspectele practice, cât și cele estetice. Odată finalizată transformarea, veți avea un dormitor funcțional și plăcut, care să vă servească nevoilor dumneavoastră și să vă ofere un somn odihnitor.
by Sofazip Romania

Popular Posts

Instagram

Urmărește-ne

Newsletter