Primul schimb gratuit indiferent de motiv. livrare în 1-3 zile lucrătoare. comandă cu încredere!

Textura așternuturilor pentru pat și canapele

după Sofazip Romania
Textura așternuturilor pentru pat și canapele

Când vorbim de amenajări interioare nu spunem doar proporții, funcționalitate și culoare. Trebuie să analizăm cu maximum de atenție și texturile, pentru a beneficia de ambientul confortabil mult dorit.

Cât de importantă este textura textilelor din locuința noastră?

Dacă în cazul corpurilor de mobilier, textura aduce echilibru vizual, altfel stau lucrurile în cazul canapelelor și a paturilor. În situația din urmă contactul cu pielea este frecvent, deci este important ca textura fabricatelor utilizate pentru așternuturile de pat și canapele să fie prietenoase, plăcute la atingere și să mângâie pielea. 

Pentru a beneficia de confortul mult dorit, mulți aleg să folosească accesorii textile, cuverturi de pat, cuverturi canapea, huse și pături pentru a crea un ambient optim pentru relaxare și odihnă. Trebuie să recunoaștem că decorațiunile textile au fost întotdeauna considerate soluții perfecte de personalizare a încăperilor, aduc o pată de culoare sau creează echilibru, dacă luăm în considerare protecția ridicată pe care o oferă corpurilor de mobilier și costurile reduse de achiziție, putem spune că avem rețetă perfectă pentru casa de vis!

Pentru o viață sănătoasă și un somn odihnitor trebuie să ne preocupe calitatea articolelor textile din locuința noastră.

Textilele din casă, în special cele din dormitor trebuie să fie de bună calitate și să-și îndeplinească cu succes rolul.

Chiar dacă lăsăm uneori deoparte esteticul, nu trebuie să neglijăm niciodată calitatea țesăturilor.

Am avut de când eram mici că bumbacul este perfect pentru somn, după cum am auzit că microfibrele sunt antialergice, super rezistente.

După părerea noastră, toate tipurile de materiale au avantajele și dezavantajele lor pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi.

Ce trebuie să știi despre structura așternuturilor

Patul este locul pentru odihnă, și cum o treime din viață o petrecem dormind, putem afirma că este cel mai important corp de mobilier din întreaga locuință. Pentru a găsi liniștea și starea de relaxare mult dorită este esențial ca așternuturile să fie perfecte! Pe lângă dimensiunea optimă și cromatică potrivită trebuie să acorzi atenție se aspectelor legate de structura materialelor. 

Este cert, ca cele mai potrivite textile sunt cele naturale din bumbac și mătase, sunt fibre non-alergice ce se simt perfect în contact cu pielea. Totuși nu toată lumea le preferă. Bumbacul poate deveni rigid în timp, pe când mătasea este alunecoasă, așternuturile pot aluneca se pot deranja somnul. Din fericire, tehnologiile noi au permis realizarea de amestecuri de țesături ce cresc versatilitatea se fiabilitatea așternuturilor. Există combinații de bumbac și vâscoza, care se simt impecabil, se întrețin ușor și au rezistență ridicată. De asemenea există așternuturi din microfibră, foarte rezistente și foarte flexibile, ce au rezistență ridicată la spălări multiple. Pentru sezonul rece sunt potrivite și așternuturile din fleece moale, material apreciat deopotrivă de copii mici, mari, adolescenți și adulți, datorită moliciunii caracteristice.

Materiale benefice pentru igienă și confort

Dacă vorbim de textile potrivite pentru cuverturi  și huse de protecție, ne vom orienta atenția către acele materiale rezistente, ce se păstrează impecabil la uzură intensă. În această categoria putem aminti textilele matlasate, care se caracterizează prin durabilitate, proprietăți deosebite la spălări repetate și bineînțeles sunt plăcute la atingere. Cuverturile de pat matlasate sunt groase, dar flexibile, senzaționale la atingere și au estetică distinsă, deci sunt soluții de efect în orice locuință. Tot în categoria textilelor benefice pentru igienă și confort pot fi încadrate și husele realizate din microfibră densă ce resping lichidele. Astfel de soluții sunt excepționale, în special în locuințele în care există copii mici și animale de companie, unde corpurile de mobilier sunt predispuse la accidente. 

Rolul estetic și funcțional al materialelor

Au fost punctate  câteva aspecte legate de funcționalitatea textilelor, însă nu trebuie să uităm că acestea sunt elemente decorative de impact, având rol estetic covârșitor. Accesoriile textile pot fi soluții care completează schema cromatică 60-30-10, adică pot fi procentul de 10% care dau culoarea încăperii, care conferă personalitate și energie. Se cunoaște faptul că cuverturi pentru pat, husele pentru canapele şi fotolii dar și pernele decorative au pot crea un ambient cald, excentric sau incendiar.

by Sofazip Romania

Popular Posts

Instagram

Urmărește-ne

Newsletter